nedjelja, 25. rujna 2016.

BRZI GULAŠ IZ EKSPRES LONCA...RUČAK NA STOLU ZA SAMO POLA SATA



Potrebno je:

  • 400 gr svinjskog ili junećeg  mesa
  • 1 glavica crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 100 gr celera
  • 500 gr krompira
  • 2 dcl soka od paradajza
  • 1 dcl belog vina
  • 1 list lovora
  • so
  • mleveni biber
  • mleveni korijander
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • ulje
  • 7 dcl vode
Za noklice:
  • 1 jaje
  • so
  • 4 kašike gazirane vode
  • 5-6 kašika brašna
Priprema:

U ekspres loncu na  2-3 kašike ulja pržiti meso isečeno  na kocke sa svih strana, dodati sitno seckan beli i crni luk, šargarepu na kolutiće, celer na kocke, dodati 1 dcl belog vina  pržiti 2-3 minuta da vino ispari, pa dodati krompir isečen  na kocke, 1 kašiku mlevene crvene paprike, so, mlevenog  bibera, mlevenog korijandera, izmešati, dodati 2 dcl soka od paradajza i 1 list lovora. Naliti sa 5 dcl vode i kuvati od kad para počne da izlazi 30 minuta. Za to vreme napraviti noklice da stanu dok se gulaš ne skuva. U posudu staviti 1 jaje, so, 4 kašike gazirane vode i 5-6 kašika brašna. Dobro izmešati masa da bude tegljiva. ( Noklice budu baš mekane kada se doda gazirana voda) Kad se gulaš skuva i para izadje, otvoriti lonac, dodati još 2 dcl tople vode. Malom kašičicom prethodno umočenom u gulaš vaditi smesu za noklice spustati u gulaš i  kuvati još 10 minuta. ( ne zatvarati lonac već kuvati otvorenog  lonca,  ili poklopiti drugim poklopcem). Kuvani gulaš posuti sa seckanim peršunom.

0 komentari:

Objavi komentar