nedjelja, 25. rujna 2016.

Nešto na brzinu,na žlicu...idealno za brzi ručak nakon posla...



Sastojci:

  • 50 dag krumpira
  • 2 velike mrkve
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 veći poriluk
  • 40 dag mješanoga mljevenoga mesa
  • 2 v.ž ulja
  • 1 l temeljca
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • sol,papar,vegeta
  • 1/3 m.ž muškatnoga oraščića
Priprema:

Krumpir,mrkvu i češnjak očistite i ogulite.Krumpir narežite na kockice,mrkvu  na ploške(naribati) a češnjak nasjeckajte.Poriluk prerežite po dužini,operite ga ,očistite i narežite. Mljeveno meso popržite u loncu na ulju ili masti.Kad se zaprži dodajte povrće.Kratko pržite ,pa zalijte temeljcem.Ostavite da lagano vrije oko pola sata. Na kraju ulijte vrhnje za kuhanje i dobro začinite s soli ,paprom,vegetom i na kraju s dosta muškatnoga oraščića koji će dati poseban okus ovom varivu punom mesa i povrća.

0 komentari:

Objavi komentar