nedjelja, 25. rujna 2016.

OVAKAV RUČAK BI MOGLA JESTI SVAKI DAN



Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 500 ml mlijeka
  • 4 v.ž margarina
  • 3 v.ž brašna
  • 2 jaja
  • sol,papar,muškatni oraščić
  • 10-15 dag gaude
  • 6-8 dag parmezana
  • oko 12 gotovih kora za lazanje
Priprema:

Od brasna,margarina i mlijeka napravite bešamel.Kad se zgusne i ohladi,umiješajte 1 po 1 jaje,začinite muškatnim oraščićem,solju,paprom a na kraju dodajte i ribanu gaudu. Na dno vatrostalne posude posložite kore za lazanje(ja ih obično  prije malo prokuham-ovaj put nisam i ispalo odlično a brže i jednostavnije),preko nje tikvice narezane na ploške ili tanko ribane(ne ih soliti)  pa ih pospite sa malo parmezana. Prelijte s malo besamela,pa nastavite tako s nizanjem dok vam ne ponestane namirnica.Ostavite barem 1 sat da odstoji prije pečenja(kako bi se kore namočile bešamelom i sokom od tikvica). Završni sloj neka bude kora od lazanja,bešamel i parmezan. Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.Ostavite 10-tak minuta da miruje prije rezanja i posluživanja.Poslužite toplo(a dobre su i hladne).

0 komentari:

Objavi komentar