Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 500 ml mlijeka
- 4 v.ž margarina
- 3 v.ž brašna
- 2 jaja
- sol,papar,muškatni oraščić
- 10-15 dag gaude
- 6-8 dag parmezana
- oko 12 gotovih kora za lazanje
Od brasna,margarina i mlijeka napravite bešamel.Kad se zgusne i ohladi,umiješajte 1 po 1 jaje,začinite muškatnim oraščićem,solju,paprom a na kraju dodajte i ribanu gaudu. Na dno vatrostalne posude posložite kore za lazanje(ja ih obično prije malo prokuham-ovaj put nisam i ispalo odlično a brže i jednostavnije),preko nje tikvice narezane na ploške ili tanko ribane(ne ih soliti) pa ih pospite sa malo parmezana. Prelijte s malo besamela,pa nastavite tako s nizanjem dok vam ne ponestane namirnica.Ostavite barem 1 sat da odstoji prije pečenja(kako bi se kore namočile bešamelom i sokom od tikvica). Završni sloj neka bude kora od lazanja,bešamel i parmezan. Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.Ostavite 10-tak minuta da miruje prije rezanja i posluživanja.Poslužite toplo(a dobre su i hladne).
0 komentari:
Objavi komentar