ponedjeljak, 26. rujna 2016.

PLAZMA ŠTANGLICE NAJBOLJE KOJE SAM DO SADA PROBALA

ž

Sastojci:

  • 3 kom jaja (pozeljno manjih)
  • 300 g secera
  • 1 kesica vanilinog secera
  • 30 g cokolade za kuvanje
  • 200 g putera/margarina
  • 300-350g plazma keksa
Glazura:
  • 30 g putera
  • 180-200g cokolade za kuvanje
  • malo mleka
Priprema:

Dobro umutiti 3 cela jajeta sa 300 g secera i jednom kesicom vanilinog secera. Staviti serpu na jako blagu vatru (kod mene 4/12) ili na paru. Ako stavljate direktno na vatru, onda nema previse odmicanja od sporeta. Stalno mesajte varjacom. Posle jedno 5 minuta dodati 30 g cokolade za kuvanje. Mesati dok se cokolada ne otopi. Puter ili margarin iseckati na 10-ak kockica. Jednu po jednu dodavati u jaja. Dodati sledecu tek kad se prethodna skroz istopila. Sve vreme mesati. Sve zajedno se krcka oko 20-25 minuta, ako radite na pari, verovatno ce trebati i malo duze. Masa treba da bude i dalje tecna kad se skida sa vatre. Skinuti sa vatre i dodati plazma keks. Polako dodajte keks, nemojte sve odjednom. Dobro promesajte varjacom. Masa treba da bude polu-gusta, ako je preretka, dodajte jos keksa. Treba da izgleda slicno kao kad pravite bajadere, dodatno ce se stegnuti kad se ohladi. Uljem podmazati tepsiju cca. 30x20cm i u nju izliti masu. Poravnati nozem. Ostaviti malo da se prohladi. Za to vreme napraviti glazuru. Na blagoj vatri/na pari/u mikrotalasnoj otopiti cokoladu za kuvanje sa malo putera ili ulja, ja sam dodala i malko mleka. Premazati cokoladnom glazurom i staviti u frizider da se dodatno stegne i dobro ohladi. Seci na stanglice ili kockice i uzivati. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar