ž
Sastojci:
- 3 kom jaja (pozeljno manjih)
- 300 g secera
- 1 kesica vanilinog secera
- 30 g cokolade za kuvanje
- 200 g putera/margarina
- 300-350g plazma keksa
- 30 g putera
- 180-200g cokolade za kuvanje
- malo mleka
Dobro umutiti 3 cela jajeta sa 300 g secera i jednom kesicom vanilinog secera. Staviti serpu na jako blagu vatru (kod mene 4/12) ili na paru. Ako stavljate direktno na vatru, onda nema previse odmicanja od sporeta. Stalno mesajte varjacom. Posle jedno 5 minuta dodati 30 g cokolade za kuvanje. Mesati dok se cokolada ne otopi. Puter ili margarin iseckati na 10-ak kockica. Jednu po jednu dodavati u jaja. Dodati sledecu tek kad se prethodna skroz istopila. Sve vreme mesati. Sve zajedno se krcka oko 20-25 minuta, ako radite na pari, verovatno ce trebati i malo duze. Masa treba da bude i dalje tecna kad se skida sa vatre. Skinuti sa vatre i dodati plazma keks. Polako dodajte keks, nemojte sve odjednom. Dobro promesajte varjacom. Masa treba da bude polu-gusta, ako je preretka, dodajte jos keksa. Treba da izgleda slicno kao kad pravite bajadere, dodatno ce se stegnuti kad se ohladi. Uljem podmazati tepsiju cca. 30x20cm i u nju izliti masu. Poravnati nozem. Ostaviti malo da se prohladi. Za to vreme napraviti glazuru. Na blagoj vatri/na pari/u mikrotalasnoj otopiti cokoladu za kuvanje sa malo putera ili ulja, ja sam dodala i malko mleka. Premazati cokoladnom glazurom i staviti u frizider da se dodatno stegne i dobro ohladi. Seci na stanglice ili kockice i uzivati. Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar