nedjelja, 12. veljače 2017.

SOČNI KUGLOF OČAS POSLA...Jako sočan, ukusan i mirisan kuglof....

SOČNI KUGLOF OČAS POSLA...Jako sočan, ukusan i mirisan kuglof....









Sastojci


  • Prhko tijesto
  • 200 g pirovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 100 g omekšalog maslaca



  Nadjev


  • 150 g otopljenog maslaca
  • 750 g krem sira / skute
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 3 jaja
  • naribana korica dva limuna
  • 1 žlica kakaa u prahu

Glazura


  • 50 g bijele čokolade
  • 1 žličica jestivog ulja, npr. suncokretovog
  • 50 g mliječne ili tamne čokolade


Priprema

1.
Prosijati brašno s praškom za pecivo u zdjelu. Ostale sastojke dodati redom i mikserom umutiti u glatko tijesto.
Omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak oko 40 minuta.
Izvaditi tijesto i oblikovati ga u rolu. Staviti je u namašćen  kalup, promjera 26 cm i utisnuti u njega da nastane rub visine 5 cm.
2.
Otopiti maslac i prohladiti ga. Umutiti sir sa šećerom, prahom pudinga, jajima, maslacem i koricom limuna u jednoličnu smjesu.
3.
 Oko 2/3 smjese prebaciti u kalup. Prosijati kakao i umiješati u preostalu smjesu. Tamnu smjesu podijeliti po svijetloj i povlačiti vilicu u obliku spirale kroz oba sloja, tako da nastane mramorni uzorak.
4.
Staviti peći, na donju razinu zagrijane pećnice, na 170°C i peći otprilike 60 minuta.
Ostaviti kalup u isključenoj pećnici još 15 minuta.
5
Ako je potrebno, kolač odvojiti od rubova nožem i staviti na pladanj za torte. Narezati bijelu čokoladu i s uljem rastopiti na pari, preliti glazuru po kolaču. Mliječnu ili tamnu čokoladu tanko narezati nožem ili naribati te ukrasiti kolač.

0 komentari:

Objavi komentar