nedjelja, 12. veljače 2017.

ZA DANAŠNJIM RUČKOM SE TRAŽIO ZALOGAJ VIŠE...PROBAJTE NEĆETE SE POKAJATI

ZA DANAŠNJIM RUČKOM SE TRAŽIO ZALOGAJ VIŠE...PROBAJTE NEĆETE SE POKAJATI








Potrebno:


  • krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
  • 4-5 žlica maslaca
  • 1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…
  • nekoliko komadića tanko rezane pancete


Priprema:

Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja. Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja
U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu. Krumpire posoliti pa peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.
Poslužiti vruće!

0 komentari:

Objavi komentar